Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Δέκα λόγοι να μην ψηφίσετε Οικολόγους Πράσινους


Πιστεύετε οτι στην Ελλάδα όλα πάνε καλά, κι ότι μπορούμε να εξακολουθήσουμε μια χαρά όπως είμαστε, με την διαφθορά μας να καταστρέφει την οικονομία, οφελώντας προσωρινά μερικές τσέπες, ίσως κάποτε και την δική σας, κι επιπλέον λατρεύετε τον δικομματισμό, τα υπόλοιπα κόμματα για σας είναι περιττά.

Νομίζετε ότι δεν χρειάζεται περισσότερος σεβασμός στα κοινά και στα μακροπρόθεσμα συμφέροντά μας και δεν θέλετε ούτε αποκέντρωση ούτε συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις.

Σας φαίνεται καλή ιδέα να εξακολουθήσουμε να εξαρτώμαστε από το πετρέλαιο και τον λιγνίτη κι όχι απο ενέργεια που μπορούμε να παράγουμε ή να εξοικονομήσουμε ακόμη και μεις στο σπίτι και παράλληλα είστε βέβαιοι ότι νερό θα έχουμε για πάντα, όσο κι αν το σπαταλάμε ή το μολύνουμε με απόβλητα.

Προτιμάτε να πάρετε ρίσκα με πυρηνικά εργοστάσια και νομίζετε ότι η πείνα θα καταπολεμηθεί με τα μεταλλαγμένα φτηνά λαχανικά και δημητριακά αντί από ποιοτικά τοπικά ή βιολογικά προιόντα και καλύτερο μοίρασμα του πλούτου, δικαιότερο εμπόριο σε διεθνές και τοπικό επίπεδο.

Πρόκειται να αγοράσετε ένα καινούργιο 4Χ4 και θα θελήσετε με αυτό να μπαίνετε στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης να καβαλάτε το πεζοδρόμιο για να παρκάρετε, ενώ θα αρνηθείτε να μπείτε στο τραμ ή το μετρό και τραίνο δεν πρόκεται να πάρετε ποτέ.

Δεν σας ενδιαφέρουν τα δέντρα κι οι ελεύθεροι χώροι στις πόλεις, θέλετε μεγάλα εμπορικά κέντρα σε κάθε γωνιά, ενώ νομίζετε ότι η ανακύκλωση είναι περιττός κόπος και παράλληλα δεν πάτε πουθενά με τα πόδια κι ούτε θα το θελήσετε κάποτε.

Δεν θέλετε παιδεία που να ενισχύει την δημιουργικότητα και φαντασία των παιδιών αλλά θέλετε παπαγάλους που αγχωμένοι διαρκώς θα γράφουν διαγωνίσματα από τη μικρότερη δυνατόν ηλικία.

Θέλετε να εξακολουθήσει η εκμετάλευση των μεταναστών με τη μαύρη εργασία και παράλληλα θέλετε να διώξετε όλους τους ξένους από τη χώρα, ακόμη κι αν εκεί κινδυνεύει η ζωή τους και νομίζετε ότι έτσι θα καταπολεμηθεί η ανεργία.

Πιστεύετε ότι θα εξακολουθησει η χώρα μας να είναι όμορφη, όταν όλες οι ακτές μας θα έχουν γίνει είτε οικόπεδα, μεζονέτες, γήπεδα γκόλφ και είστε βέβαιοι ότι ακόμα και τότε, τουρίστες θα έρχονται να φέρνουν άφθονο χρήμα που δεν θέλετε να μοιράζεται στις τοπικές κοινωνίες αλλά στις μεγαλοεταιρείες μαζικού τουρισμού.

Σας φαίνεται η ακρίβεια φυσιολογική κι όχι το προιόν ασχροκέρδειας και δεν θέλετε διαφάνεια στις τιμές, λιγότερους μεσάζοντες, μείωση του φ.π.α. στα βασικά απαραίτητα προιόντα και δεν σας νοιάζει πως παράγεται το γάλα ή το λάδι και πού και αν είναι καλό για την υγεία σας.

-------------
Τότε, πραγματικά, μην Ψηφίσετε Οικολόγους Πράσινους, δεν είμαστε το κόμμα που εκφράζει τα συμφέροντά σας.

Σίγουρα θα υπάρχουν καλύτερες επιλογές για σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: