Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Για τα μπάζα...



Σημερα, Δευτέρα πρωί, μετά τον πετυχημένο καθαρισμό που κάναμε χθές, έκανα την ακόλουθη καταγγελία:


Προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος

Αγαπητή κύρια Μισίρη,

Μετά από την τηλεφωνική μας συνομιλία,  σας στέλνω εγγράφως την καταγγελία μου.

Χθές, κυριακή 15/11/09, περίπου διακόσιοι εθελοντές από διάφορα δίκτυα, καθαρίσαμε ένα τμήμα του δάσους του πάρκου Σχοινιά/Μαραθώνα και της παραλίας από τα σκουπίδια που μαζεύονται το καλοκαίρι.
Στη συνέχεια,. επισκεύθηκα τον υγροβιότοπο, όπου διαπίστωσα ανεξέλεκτη και προφανώς συνεχή σε ανησυχητικό σημείο απόθεση μπαζών, διάσπαρτων σε πολλά σημεία και παρουσία από μπουλντόζες πολύ κοντά στο κωπηλατοδρόμιο. Γενικώς το πάρκο παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης, τα παρατηρητήρια είναι σπασμένα, πολλοί επιδίδονται σε μότο-κρος μέσα στον υγροβιότοπο και η πληροφόρηση προς τους επισκέπτες απουσιάζει πλήρως.

Απο αυτό το λινκ, μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που πιστοποιούν την καταγγελία


Παρακαλώ ενημερώστε για τις ενέργειές σας.

Φίλιππος Δραγούμης, μέλος της ΜΚΟ ΜΙΑΦΥΣΗ και του δικτύου "οι φίλοι του Σχοινιά"

2 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Αν σου απαντήσουν να με φωνάζεις Μαρία αντουανέτα.

Κανονικά θα έπρεπε να στείλεις το γράμμα στον Βενιζέλο μιας και αυτός ήταν ο μεγαλύτερος οπαδός του κωπηλατοδρόμιου μέσα στον υγροβιότοπο. Όσο χοντρόπετσος και αν είναι αν του στέλνουμε συνέχεια emails και του τηλεφωνάμε ίσως γίνει κάτι.

Σε παρακαλώ αν ξαναδιοργανώσεις δράση σε περιοχή που ανήκει στην ΠΚ Βόρειας Αττικής να μας ενημερώσεις για να σε βοηθήσουμε. Τα στοιχεία των συντονιστών μας μπορείς να τα βρεις στο site μας ή να στα δώσω εγώ.

Philip Dragoumis είπε...

Θα χαρώ να σε φωνάξω Μαρία Αντουανέτα, πάντα ελπίζει κανείς να γίνει κάτι καλό, αλλοιώς δεν δρα. Μπορεί όμως να γλυτώσεις το παρατσούκλι. Ειδοποίησα τους πάντες μέσω της λίστας των πρακτικών, και πολλά μέλη στα βόρεια το γνώριζαν και ήρθαν. Αν δεν ειδοποιήθηκασν όλοι, δεν το γνωρίζω. Θα έπρεπε. Κηφισιώτες πάντως ήρθαν. Βοήθεια και παρουσία πάντα χρειάζεται.