Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

7 σημεία

Τα συγκεκριμένα σημεία των σοβαρότερων αντιρρήσεών μου για τον Προϋπολογισμό των Οικολόγων Πράσινων όπως έχει προταθεί στο Πανελλαδικό Συμβούλιο 20/21/11/09 και αρχικά εγκριθεί. 

Τα αναρτώ πολύ συνοπτικά εδώ, επειδή το ζήτημα έχει πάρει  δημόσιες διαστάσεις.


1)       Με 5.000 Ε τον μήνα νοικιάζονται 4 γραφεία σε διάφορες πόλεις, και όχι μόνο ένα στην Αθήνα, οι πολυτέλειες δεν είναι επί του παρόντος (σημείωση—μέλος μας, ο Νίκος Ηλιόπουλος, επί χρόνια παρέχει δωρεάν γραφεία στο κόμμα, που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμα, αν και ανεπαρκή τώρα πιά για πλήρη λειτουργία, οπότε χρειάζονται συμπληρωματικά)
2)       Η Γραμματεία, που είναι εκλεγμένο όργανο, μπορεί ασφαλώς λόγω φόρου εργασίας να παίρνει μικρή αποζημίωση, αλλά όχι μισθό, υποκαθιστώντας έτσι τα επαγγελματικά στελέχη και τον ρόλο τους και αποκλείοντας από την συμμετοχή στη Γραμματεία όλα τα μέλη που δεν μπορούν να αφήσουν την εργασία τους για ένα ή δύο χρόνια—αυτή είναι και η μεγαλύτερη κατηγορία μελών και ο αποκλεισμός τους είναι απολύτως αντιδημοκρατικός. Πρέπει να υπάρχει πλήρης διαχωρισμός εργαζόμενων / οργάνων, γιατί αν δεν υπάρχει είτε συγκεντρώνονται υπερεξουσίες είτε δεν υφίσταται διαχωρισμός των εξουσιών, αφού ελεγκτές και ελεγχόμενοι είναι οι ίδιοι. 
3)       Πρέπει να εξοικονομηθεί ποσό για μελλοντική χρήση.
4)       Πρέπει να εναρμονισθεί με τις πράσινες αρχές για την αποκέντρωση και τοπικότητα—να υπάρχει άμεση χρηματοδότηση των τοπικών Πολιτικών Κινήσεων σύμφωνα με συντελεστή πολλών κριτηρίων που θα αποροφούν με βάση τις προτάσεις τους και σχεδιασμό ανάπτυξης.
5)       Πρέπει να προβλέπεται όσο μεγαλύτερο δυνατόν ποσό για συγκεκριμένες δράσεις επωφελείς για την κοινωνία και το περιβάλλον μέσω του Πράσινου Ιδρύματος. Πρότεινα 50%,  αν αυτό είναι εν τέλει υπερβολικό προς το παρόν, αφού υφίσταται και χρέος από τις εκλογές, ας είναι όσο περισσότερο μπορούμε.
6)       Είμαι ιδεολογικά αντίθετος με τον  Ελληνικό θεσμό των αποσπάσεων Δημοσίων Υπαλλήλων από τα κόμματα, πιστεύοντας ότι οι φορολογούμενοι τους έχουν ανάγκη στα πόστα τους και όχι αλλού. Αν περισσεύουν Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι γιατί υπάρχουν αργομισθίες, κάτι μη αποδεκτό που πρέπει να λυθεί με άλλους τρόπους. Το να το αποδεχόμαστε αποτελεί αντίφαση. Η επιχορήγηση που λαμβάνουμε είναι επαρκής για να γίνουν προσλήψεις επιστημόνων που θα συνδράμουν το έργο της Γραμματείας, του Πανελλαδικού Συμβουλίου, των Θεματικών Ομάδων, των Τοπικών Κινήσεων-- με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε και νέες θέσεις εργασίας για άνεργους επιστήμονες.    
7)       Πρέπει να ενισχυθεί το πνεύμα του εθελοντισμού, της ανοιχτής κινηματικής μορφής του κόμματος που θα μας επιτρέπει επίσης να κάνουμε και οικονομικές εξορμήσεις, αντί να στηριζόμαστε 100% στο κράτος μας που έχει τα γνωστά προβλήματα και πρέπει να εξοικονομήσει πόρους. Ας είμαστε μέσα στο πνεύμα της λιτότητας, όπως είναι σήμερα εξαναγκασμένοι όλοι οι πολίτες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: