Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

τρεις λόγοι


Αγαπητοί φίλοι,

Σκέφτηκα τρεις λόγους για τους οποίους είναι αναγκαίο να ενισχύσουμε τους Οικολόγους Πράσινους. Υπάρχουν κι άλλοι, αλλά εγώ σήμερα αρχίζω με τρεις. Εσείς μπορεί να βρείτε κι άλλους ή να πείτε τη γνώμη σας.
--Παρόλο που σήμερα αρκετά κόμματα, όπως και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για “πράσινη ανάπτυξη” μόνο ένα κόμμα δομικά και ριζικά πράσινο, βασισμένο στο πως εφαρμόζεται η οικολογία στην καθημερινότητά μας, μπορεί να εγγυηθεί ότι τα όσα λέγονται θα γίνουν πράξη.
--Λόγω της εσωτερικής ανοιχτής και δημοκρατικής οργάνωσής τους οι ΟΠ επεξεργάζονται συλλογικά τις προτάσεις τους και την πολιτική τους. Μπορούν να κάνουν καλύτερες και πιο λειτουργικές προτάσεις, χτυπώντας τη ρίζα των προβλημάτων, κοινωνικών, οικονομικών και οικολογικών με τη συνολική τους προσέγγιση. Μπορούν να αλλάξουν όχι μόνο την επιφάνεια αλλά να φέρουν αλλαγές στο ήθος διακυβέρνησης με γνώμονα τη συμμετοχή, τον εκδημοκρατισμό και είναι έτοιμοι να μπουν σε καλύτερο ποιοτικά διάλογο με την κοινωνία φέρνοντας παράλληλα και ανανέωση στην ανταλλαγή ιδεών και την πληροφόρηση.
--Οι ΟΠ είναι ένα σύνολο κριτικά σκεπτόμενων πολιτών και όχι επαγγελματιών πολιτικών. Σαν συνέπεια δεν μετέχουν σε κανένα από τα παγιωμένα συμφέροντα της σημερινής πολιτικής και της εκλογικής πελατείας της και ψηφίζονται από ανθρώπους με κριτική σκέψη, ελεύθερους από συμφέροντα. Μπορούν λοιπόν να συμβάλλουν αποφασιστικά στην καταπολέμηση της διαφθοράς κάνοντας με την παρουσία τους την κρίσιμη διαφορά που χρειάζεται η Ελληνική κοινωνία για να συνέλθει και να βγει από την δική της κρίση, που δεν είναι μόνο περιβαλλοντική και οικονομική αλλά και αξιών.

Χωρίς τους Οικολόγους Πράσινους, θα είμαστε πάλι στάσιμοι στα ίδια, στην ίδια γκρίζα πραγματικότητα.
Έχετε όλοι σας εδώ ένα εργαλείο: το facebook.
Καλέστε λοιπόν όσους περισσότερους φίλους σας μπορείτε. Ας γίνουμε μερικές ακόμη χιλιάδες.
Χρησιμοποιήστε το ελεύθερα σαν ένα σημείο διαλόγου, συμμετοχής και ενημέρωσης. Από δω, όπου κι αν βρισκόμαστε, ακούμε ο ένας τον άλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: